Priskrbi si svoj Radar Detektor
DA SE ŽE NASLEDNJIČ ODPELJEŠ MIMO RADARJA, BREZ KAZNI

Čeprav nas večina voznikov dnevno opravlja predvsem relacijske vožnje, recimo od doma v službo in nazaj, nekateri na cesti preživijo več časa in naredijo več kilometrov. Tako KIYO ponuja 2 vrhunska detektorja, ki pa sta cenovno ugodna in dostopna vsakemu vozniku, da se na svoji poti ubrani nepotrebnih kazni.
Kiyo E-265Plus
Kiyo VTX900GPS
ZAZNAVANJE E-265Plus VTX900GPS
Laserska pištola Senzor Senzor
Mobilni radar v vozilu Senzor Senzor
Mobilni radar na trinožniku Senzor Senzor
Stacionarni radar Senzor Senzor + GPS baza
Sekcijski radar GPS baza
Kamera rdeče luči semaforja GPS baza
OPOZARJANJE E-265Plus VTX900GPS
Zvočno opozarjanje Tonsko Govorno + tonsko
Vizualno opozarjanje LED zaslon, 4 jakosti signala OLED zaslon, 9 jakosti signala
Auto-Mute funkcija
Highway/City funkcija
Filtriranje lažnih alarmov GPS baza + hitrost vožnje
Prikaz hitrosti vožnje
PODPORA E-265Plus VTX900GPS
Modelno leto20152016
NamembnostRelacijska vožnjaRelacijska vožnja + neznane poti
Garancija30 dni + 365 dni30 dni + 365 dni
Email podporainfo@natv.siinfo@natv.si
Navodila za uporaboSlovenska [prenesi]Slovenska
CENA 89,90€ 219,90€

Prodajna mesta
Kmalu

 
Kot lahko razbereš iz zgornje primerjalne tabele, se detektorja razlikujeta predvsem v tehnologiji zaznavanja radarjev in filtraciji lažnih alarmov.

Kateri detektor torej izbrati?

Na odločitev o izbiri detektorja vplivajo predvsem senzorji gibanja, ki se nahajajo v bližini cest - npr. avtomatska vrata bencinskih črpalk. Oddajajo namreč isti signal, kot ga oddajajo radarji. Ker je ta signal popolnoma enak signalu radarja, ga bo detektor pravilno zaznal - ker pa v tem primeru ne gre za radar, takšnemu opozorilu rečemo 'lažni alarm'.

V kolikor se večino časa voziš na poznanih relacijah, naprimer dom-služba-trgovina, potem bi te moral detektor Kiyo E-265Plus uspešno obvarovati pred lokalnimi mobilnimi radarji in policijskimi kontrolami.

Je cenovno zelo ugoden, saj se ti nakup povrne že prvič, ko se izogneš radarju. Ima tudi dovolj zmogljiv senzor, da pravočasno zazna radar, a je po drugi strani njegov domet zaznavanja v primerjavi z detektorjem VTX900GPS krajši. V tem primeru je to prednost, saj bo detektor zaradi krajšega dometa zaznal bistveno manj lažnih alarmov.

In ker so ti lokacije morebitnih lažnih alarmov na poti v službo poznane, lahko opozorila detektorja na teh mestih preprosto ignoriraš. Pri vseh ostalih opozorilih pa le pogledaš na števec in po potrebi prilagodiš hitrost - ter se le sladko nasmehneš in mimo radarja odpelješ brez kazni!

"Veliko se vozim na relacijah, ki so mi tuje"

V primeru, da se pretežno voziš na nepoznanih relacijah, obstaja možnost, da te morebitni lažni alarmi zbegajo. Zato zmogljivejši detektorji, kot je Kiyo VTX900GPS, vsebujejo tudi GPS podporo, ki omogoča, da detektor prepozna hitrost in lokacijo tvoje vožnje ter tako v največji meri filtrira lažne alarme.

Kiyo VTX900GPS ima dve zmogljivi funkciji filtracije lažnih alarmov: lahko te opozarja na signale zgolj na mestih pogostih meritev hitrosti, pri čemer pa imaš tudi možnost nastaviti hitrost vožnje, pod katero te detektor ne bo upozarjal. Kadar recimo voziš z manj kot 50 km/h, detektor ne bo opozarjal na nevarnosti in tako ne bo zmotil tvoje vožnje.

Sicer pa lahko detektor testiraš kar 30 dni

Res je, radar detektor Kiyo lahko polnih 30 dni preprosto testiraš. In če ti ne bi ustrezal, mi ga lahko brez vsakršne slabe vesti vrneš, da ga zamenjam za drug model, oziroma ti povrnem kupnino – vključno s stroški pakiranja in dostave, do zadnjega centa!

Zavedam se namreč, da se lahko zgodi, da ti na tvoji relaciji uporaba detektorja ne bi ustrezala, ali pa preprosto zaradi finančnih razlogov kasneje raje odstopiš od nakupa. Brez skrbi, moj interes je izključno ta, da te detektor obvaruje pred radarji! Glede na to, da res nimaš nikakršnega tveganja, ti predlagam, da detektor čimprej preizkusiš. Ker drugače je le še vprašanje časa, da se ujameš na radar. Kazni vsekakor niso nizke, zato je škoda tvegati.